Skip to Content

Κοτοσαλάτα με Κοτόπουλο που Περίσσεψε

Κοτοσαλάτα με Κοτόπουλο που Περίσσεψε

Sharing is caring!

Αυτή η υγιεινή Κοτοσαλάτα γίνεται με κοτόπουλο που περίσσεψε.  Μην σας ξεγελάει ο τίτλος της όμως.  Μπορεί να λέγεται “σαλάτα” αλλά είναι ένα κυρίως πιάτο, με την πρωτεΐνη του και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά.

Για να φτιάξετε τη σαλάτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο ψητό στο φούρνο, κοτόπουλο ψητό στη σούβλά, από τη ψησταριά της γειτονιάς ή ακόμη και βραστό.  Η αγαπημένη μου συνταγή γίνεται με ψητό από τη ψησταριά της γειτονιάς.

Όταν έχω δουλειές να κάνω και δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω συνήθως αγοράζω ψητό από τη ψησταριά της γειτονιάς μας.  Πάντα αγοράζω περισσότερο απ’ όσο χρειαζόμαστε για να φτιάξω την επομένη, αυτή την υπέροχη σαλάτα !

κοτόπουλο ψησταριάς φωτογραφία

Όταν ξεκίνησα να φτιάχνω αυτή τη σαλάτα, αρχικά δεν έβαζα παντζάρια μέσα ούτε κέτσαπ στο ντρέσσινγκ, αλλά όταν τη δοκιμάσαμε και με αυτά τα υλικά, μας άρεσε τόσο πολύ που καθιερώηκε να την φτιάχνω έτσι.

Κοτοσαλάτα χωρίς παντζάρια εικόνα

Εάν θα μαγειρέψτε όλα τα υλικά της σαλάτας, όπως κάνω εγώ, θα χρειαστείτε τουλάχιστον μιάμιση ώρα για να ψηθούν τα παντζάρια στο φούρνο.  Ταυτόχρονα μπορείτε να ψήσετε τις πατάτες και τα καρότα, να βράσετε τα αυγά, το καλαμπόκι και τον αρακά και να ετοιμάσετε το ντρέσσινγκ.

Εάν δεν έχετε τόσο χρόνο να ασχοληθείτε με το φαγητό, υπάρχουν τρόποι να γίνει η σαλάτα σε λιγότερο χρόνο.  Στο σουπερμάρκετ θα βρείτε παντζάρια έτοιμα, ψημένα στο ατμό, αλλά εάν έχετε χύτρα μπορείτε να βάλετε τα παντζάρια από κάτω και στο καλαθάκι τις πατάτες και να γίνουν σε είκοσι λεπτά.

Έχω φτιάξει αυτή τη σαλάτα τόσες πολλές φορές που έχω κάνει διάφορους συνδυασμούς υλικών και το ψήσιμο των λαχανικών το δοκίμασα και με τους δύο αυτούς τρόπους, ανάλογα με το χρόνο που είχα στη διάθεση μου.  Επίσης παρόλο που δεν χρησιμοποιώ συχνά τον φούρνο μικροκυμμάτων, έψησα και τα καρότα εκεί για να κερδίσω χρόνο. Όταν τα καρότα ήταν σχεδόν έτοιμα, εβαλα τον αρακά και τα καρότα, με μερικές κουταλιές νερό, για να μη ξεραθούν και τα έψησα μαζί, για μερικά λεπτά.

καρότα ψητά, αρακάς και καλαμπόκι φωτογραφία

Δεν είμαι ιδιαίτερα φίλος της μαγιονέζας, αλλά τώρα που είμαστε στην Αθήνα, μερικές φορές τη ζητάει η κόρη μου, γιαυτό όταν ανοιχτεί, φροντίζω να τη χρησιμοποιώ για να μη μένει μέρες στο ψυγείο.

Ντρέσσινγκ Σαλάτας φωτογραφία

Σ’ αυτή την περίπτωση, βάζω λίγη στο ντρέσσινγκ που φτιάχνω, μαζί με γιαούρτι στραγγιστό, ελαιόλαδο, μουστάρδα, ξύδι και κέτσαπ και τα βάζω στο μούλτι μαζί με το ψητό σκόρδο που έχω ψήσει μαζί με τα καρότα και τα λιώνω όλα μαζί.

Ντρέσσινγκ Σαλάτας
Κοτοσαλάτα φωτογραφία

Κοτοσαλάτα με Κοτόπουλο που Περίσσεψε

Yield: 6
Prep Time: 30 minutes
Cook Time: 1 hour 30 minutes
Total Time: 2 hours

Αυτή η υγιεινή Κοτοσαλάτα γίνεται με κοτόπουλο που περίσσεψε.  Μην σας ξεγελάει ο τίτλος της όμως.  Μπορεί να λέγεται "σαλάτα" αλλά είναι ένα κυρίως πιάτο, με την πρωτεΐνη του και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά.

Ingredients

Υλικά:

  • 2 κούπες κοτόπουλο σούβλας, ψητό, ή βραστό κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 4 ψητά καρότα
  • ½ κούπα αρακά
  • ½ κούπα καλαμπόκι
  • 4 αυγά σφιχτά
  • 4 πατάτες ψητές ή βρασμένες στον ατμό 3 ψητά ή βραστά παντζάρια
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ½ κ.γ. ρίγανη

Ντρέσσινγκ Σαλάτας:

  • Το ψητό σκόρδο και το λάδι από τα καρότα
  • ½ κούπα μαγιονέζα
  • ½ κούπα γιαούρτι στραγγιστό
  • ¼ κούπα ελαιόλαδο
  • ¼ κούπας κέτσαπ
  • 2 κουταλιές μουστάρδα ήπια
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Μια πρέζα ρίγανη

Instructions

Εκτέλεση:

  1. Αφαιρούμε την πέτσα από το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  2. Ψήνουμε ή βράζουμε τα παντζάρια, τις πατάτες και τα καρότα.
  3. Βράζουμε τον αρακά και το καλαμπόκι σε νερό που θα τα σκεπάσει για πέντε λεπτά και τα στραγγίζουμε.
  4. Βάζουμε τα αυγά σε κατσαρολάκι με νερό να τα σκεπάσει και όταν αρχίσουν να κοχλάζουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα βράζουμε για δέκα λεπτά. Τους ρίχνουμε κρύο νερό και τα αφήνουμε για πέντε λεπτά πριν τα ξεφλουδίσουμε.
  5. Καθαρίζουμε τις πατάτες όσο είναι ζεστές και αφού τις κόψουμε τους ρίχνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο.
  6. Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα αυγά και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και τη ρίγανη.
  7. Βάζουμε όλα τα υλικα του ντρέσσινγκ στο μούλτι και τα ανακατεύουμε.
  8. Προσθέτουμε όσο ντρέσσινγκ μας αρέσει, ανακατεύουμε τη σαλάτα και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα πριν τη σερβίρουμε.
Nutrition Information
Yield 6 Serving Size 1
Amount Per Serving Calories 462Total Fat 33gSaturated Fat 6gTrans Fat 0gUnsaturated Fat 25gCholesterol 161mgSodium 813mgCarbohydrates 26gFiber 3gSugar 13gProtein 17g

Did you make this recipe?

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή; Μπορείτε να με κάνετε tag @ivyliac με το hashtag #κοπιάστε!

Κολάζ κοτοσαλάτα εικόνα

‘Αλλες παρόμοιες συνταγές:

Υγιεινές και Πολύχρωμες Σαλάτες με Κριθαράκι

Σαλάτες, Σαλάτες, Σαλάτες, Σαλάτες

Πρωτότυπες Ρεβιθοσαλάτες

Σαλάτες με Παντζάρια

Ανοιξιάτικη Πράσινη Σαλάτα νε Φράουλες

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!

υπογραφή Ήβη

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright
Skip to Recipe