Skip to Content

Εύκολο Μπουγιουρντί στη Φριτέζα Αέρος

Εύκολο Μπουγιουρντί στη Φριτέζα Αέρος

Sharing is caring!

Αυτό το εύκολο και νοστιμότατο Μπουγιουρντί γίνεται στη Φριτέζα Αέρος με μόνο τρία υλικά: Πιπεριές Φλωρίνης, φέτα και χαλλούμι.

Μπουγιουρντί με φέτα και χαλούμι εικόνα

Το Μπουγιουρντί είναι ένας παραδοσιακός Μεζές που συνήθως περιλαμβάνει πιπεριές, φέτα, ντομάτα και καμιά φορά και άλλα λαχανικά.

Συχνά καρυκεύεται με βότανα και μπαχαρικά και ψήνεται στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.

Το πιάτο αυτό είναι ένας δημοφιλής μεζές την ελληνικής κουζίνας, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα και σερβίρεται συνήθως στα περισσότερα εστιατόρια με φρέσκο, τραγανό ψωμί για τη βούτα.

Τα ακριβή συστατικά και η μέθοδος παρασκευής του μπουγιουρντί μπορεί να διαφέρουν από μέρος σε μέρα και σε άλλες περιοχές ή σπιτικά μπορεί ο καθένας να έχει κάποια διαφορετική παραλλαγή.

Ορισμένες συνταγές περιλαμβάνουν πρόσθετα στοιχεία όπως σκόρδο, κρεμμύδια ή ακόμα και λίγο ελαιόλαδο. Εκτός από τη φέτα χρησιμοποιούνται και άλλα τυριά όπως το κασέρι.

Μπουγιουρντί με τρία υλικά εικόνα

Το ορεκτικό αυτό είναι γνωστό για το πλούσιο και αλμυρό γευστικό του προφίλ, καθιστώντας το ένα από τα αγαπημένα μεζεδάκια για κρασάκι, τσίπουρο ή ούζο.

Πρόσφατα, είχα τη χαρά να ετοιμάσω ένα απολαυστικό και απλό Μπουγιουρντί για την οικογένεια του γιου μου, και αποδείχτηκε επιτυχία, ειδικά με την εγγονή μου που λατρεύει τα τυριά.

Κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης εικόνα

Αυτό το απλό αλλά γευστικό πιάτο είναι μια παραλλαγ του κλασικού μπουγιουρντί, με την πλούσια γεύση από ψητές πιπεριές Φλωρίνης, σε συνδυασμό με την κρεμώδη υφή της φέτας και του χαλουμιού.

Ορεκτικό χωρίς κόπο: Αυτό που καθορίζει το μπουγιουρντί μου είναι η απλότητά του. Σε αντίθεση με το παραδοσιακό μπουγιουρντί, αυτή η συνταγή δεν έχει ντομάτες, μπαχαρικά, μαϊντανό ή άλλα υλικά, αφήνοντας τη φυσική γλυκιά γεύση των ψητών κόκκινων πιπεριών και τον συνδυασμό φέτας και χαλουμιού να είναι το επίκεντρο.

Το αποτέλεσμα είναι ένας αρμονικός συνδυασμός υφών και γεύσεων που είναι ταυτόχρονα ικανοποιητικός και ευχάριστος στους καλεσπένους.

Προτάσεις σερβιρίσματος: Συνδυάστε αυτό το ορεκτικό με λίγο φρυγανισμένο ψωμί ή τσιπς πίτας για μια πρόσθετη τραγανή γεύση που συμπληρώνει την κρεμώδη υφή του λιωμένου τυριού. Το τραγανό φρέσκο ψωμί ή τα πιτάκια προσφέρούν την τέλεια αντίθεση στον απαλό και γευστικό συνδυασμό των γλυκών ψητών πιπεριών και αυτών των δύο αλμυρών τυριών.

Σερβίρετέ το πάνω από ζυμαρικό. Εγώ είχα φτιάξει κοτόπουλο με χυλοπίτες και ήταν υπέροχο! Αυτό το είχα φτιάξει μια άλλη μέρα και πάνω από τη φέτα έβαλα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ρίγανη. Το τυρί από πάνω ήταν Φορμαέλλα από την Αράχωβα.

Μπουγιουρντί με φορμαέλλα πάνω από χυλοπίτεσ εικόνα

Συμπέρασμα: Είτε διοργανώνετε μια οικογενειακή συγκέντρωση είτε αναζητάτε ένα γρήγορο και νόστιμο ορεκτικό για να το απολαύσετε μόνοι σας, το ορεκτικό αυτό είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσετε.

Με ελάχιστα υλικά και απλή διαδικασία μαγειρέματος, αυτό το μεζεδάκι συνδυάζει αβίαστα την ξεχωριστή γεύση της κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης με την πλούσια κρεμώδη υφή της φέτας και του χαλουμιού, καθιστώντας το μια απολαυστική απόλαυση για κάθε περίσταση.

Δοκιμάστε το μία φορά και θα βρείτε τον εαυτό σας να επιστρέφει σε αυτή τη συνταγή ξανά και ξανά.

Τι γίνεται αν δεν έχω φριτέζα αέρα;

Κανένα πρόβλημα. Το Μπουγιουρντί φτιαχνώταν πάρα πολλά χρόνια πριν την εφεύρεση της Φριτέζας Αέρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε πυρίμαχο σκεύος και να το ψήσετε στο φούρνο στους 180οC για μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσει το χαλούμι από πάνω.

Υλικά που χρειάζονται για να φτιάξουμε το μπουγιουρντί:

Πώς θα ετοιμάσουμε το μπουγιουρντί:

Ξεκινάμε τοποθετώντας μια στρώση από ψητές κόκκινες πιπεριές σε ένα ταψάκι αλουμινίου, που χωράει άνετα στη φριτέζα μας.

Στρώση από ψητές πιπεριές Φλωρίνης εικόνα

Θρυμματίζουμε τη φέτα πάνω από τη στρώση με τις κόκκινες πιπεριές.

Κόβουμε το χαλλούμι σε λεπτές φέτες και το τοποθετούμε από πάνω, να σκεπάσει τις πιπεριές και τη φέτα.

Τοποθετούμε το ταψάκι στη φριτέζα και ψήννουμε στους 180οC για 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί ι και οι πιπεριές να εμποτιστούν με τις υπέροχες γεύσεις.

Μπουγιουρντί σε ψητή πίτα εικόνα

Εύκολο Μπουγιουρντί στη Φριτέζα Αέρος

Yield: 4
Prep Time: 5 minutes
Cook Time: 15 minutes
Total Time: 20 minutes

Αυτό το εύκολο και νοστιμότατο Μπουγιουρντί γίνεται στη Φριτέζα Αέρος με μόνο τρία υλικά.

Ingredients

Υλικά:

  • 2-4 ψητές πιπεριές Φλωρίνης
  • 100 γραμμάρια φέτα
  • 100 γραμμάρια χαλλούμι

Instructions

Εκτέλεση:

  1. Ξεκινάμε τοποθετώντας μια στρώση από ψητές κόκκινες πιπεριές σε ένα ταψάκι αλουμινίου, που χωράει άνετα στη φριτέζα μας.
  2. Θρυμματίζουμε τη φέτα πάνω από τη στρώση με τις κόκκινες πιπεριές.
  3. Κόβουμε το χαλλούμι σε λεπτές φέτες και το τοποθετούμε από πάνω, να σκεπάσει τις πιπεριές και τη φέτα.
  4. Τοποθετούμε το ταψάκι στη φριτέζα και ψήνουμε στους 180οC για 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί ι και οι πιπεριές να εμποτιστούν με την υπέροχη γεύση της πιπεριάς.
  5. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί ή πάνω από ψητές πίτες.
Nutrition Information
Yield 4 Serving Size 1
Amount Per Serving Calories 203Total Fat 15gSaturated Fat 8gTrans Fat 0gUnsaturated Fat 6gCholesterol 42mgSodium 388mgCarbohydrates 9gFiber 1gSugar 6gProtein 10g

Τα διατροφικά στοιχεία δεν είναι εγγυημένα ως προς την ακρίβειά τους. Υπάρχουν για πληροφοριακούς λόγους (αλλά και για τους σκοπούς της Google).

Did you make this recipe?

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή; Μπορείτε να με κάνετε tag @ivyliac με το hashtag #κοπιάστε!

Κολάζ εύκολο Μπουγιουρντί στη φριτέζα αέρος εικόνα

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!

υπογραφή Ήβη

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright
Skip to Recipe