Skip to Content

Τούρτα Φράουλας με Βουτυρόκρεμα Λευκής Σοκολάτας

Τούρτα Φράουλας με Βουτυρόκρεμα Λευκής Σοκολάτας

Sharing is caring!

Στις 11 Μαρτίου είχε τα γενέθλιά της η κόρη μου η Έλια που έκλεισε τα 25.  Όταν τη ρώτησα τί είδους τούρτα ήθελε να της φτιάξω μου είπε οτιδήποτε με λευκή σοκολάτα.

 Έτσι της έφτιαξα αυτή την Τούρτα Φράουλας με Βουτυρόκρεμα Λευκής Σοκολάτας με γέμιση Κρέμας Φράουλας.

Η ίδια τούρτα το 2022 εικόνα
Βασισμένη στην ίδια συνταγή έκανα αυτή την τούρτα το 2022.

Οι φράουλες δεν είναι εποχή τους ακόμη, αλλά με τα θερμοκήπια τις έχω δει στη λαϊκή από τον Φλεβάρη.  Δεν θα τις αγόραζα να τις φάμε τόσο νωρίς ή τουλάχιστον μέχρι μέσα Απριλίου ή Μαΐου, αλλά έκανα την εξαίρεση για την Τούρτα της κόρης μου, γιατί η σάλτσα φράουλας είναι κάτι που λατρεύουμε και την έχω χρησιμοποιήσει σε πολλές παλιότερες συνταγές μου.

Τούρτα λευκής σοκολάτας με φράουλες

Το παντεσπάνι που έφτιαξα ήταν το συνηθισμένο το οποίο έφτιαξα από την προηγουμένη και το έκοψα με πριονωτό μαχαίρι, σε τρεις φέτες.

Η βουτυρόκρεμα ήταν διαφορετική από αυτές που φτιάχνω συνήθως.  Άφησα το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει και το κτύπησα με ζάχαρη άχνη και βανίλια.  Έλιωσα λευκή σοκολάτα την οποία άφησα να κρυώσει πριν να τη χρησιμοποιήσω και χτύπησα την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ.  Πρόσθεσα τη σαντιγύ στο κτυπημένο βούτυρο και όταν η σοκολάτα κρύωσε την έβαλα μέσα στη βουτυρόκρεμα και την ανακάτεψα, μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Όσο κρύωνε η σοκολάτα, έπλυνα 12 φράουλες, τις οποίες σκούπισα με χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν τις έκοψα στη μέση και τις έβαλα με το κομμένο μέρος προς τα κάτω, πάνω σε δίσκο με λαδόκολλα.  Με κουτάλι έκανα σχέδια πάνω στις φράουλες με τη λιωμένη σοκολάτα.  Τις έβαλα στο ψυγείο να πήξει η σοκολάτα, μέχρι να τις χρησιμοποιήσω.

φράουλες με λευκή σοκολάτα

Ταυτόχρονα, με τις υπόλοιπες φράουλες έφτιαξα τη Σως Φράουλας, στην οποία όμως δεν έβαλα μέσα αλκοόλ, αλλά το αντικατέστησα με λίγο νερό.  Έβαλα τη ζελατίνη με νερό για πέντε λεπτά να φουσκώσει και την έριξα μέσα στη ζεστή σάλτσα.  Την άφησα να κρυώσει, μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Σάλτσα Φράουλας

Για να συναρμολογήσω την τούρτα, χρησιμοποίησα το στεφάνι του ταψιού στο οποίο το έψησα, για να κρατήσει τη κρέμα και να μην τρέξει προς τα κάτω.  Έκοψα το παντεσπάνι σε τρεις φέτες και το έβρεξα με το συρόπι.  Έβαλα το στεφάνι στην πιατέλα και έβαλα το πάνω κομμάτι από το παντεσπάνι στον πάτο και τελείωσα με το κάτω μέρος που είναι πιο ίσιο.

Όταν η σάλτσα άρχισε να πήζει, αφαίρεσα τη μισή κρέμα σε ένα μπολ και στην άλλη μισή έριξα τη σάλτσα φράουλας την οποία ανακάτεψα με το μίξερ για να λιώσουν τα περισσότερα κομμάτια.  Την κρέμα την έβαλα ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερο παντεσπάνι.  Έβαλα και το τρίτο από πάνω και το άφησα μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.  Στη συνέχεια έβγαλα το στεφάνι και τη λαδόκολλα και κάλυψα την επιφάνεια και τα πλαϊνά με την υπόλοιπη κρέμα.

Στο τέλος διακόσμησα την τούρτα με τις φράουλες.

Πρέπει να πω ότι ήταν μια από τις καλύτερες τούρτες που έχω φτιάξει.  Η γεύση της βουτυρόκρεμας ήταν απίθανη και η γέμιση φράουλας απαλή και αφράτη, να λιώνει στο στόμα σαν  Μους Φράουλας!

Τούρτα Φράουλας

Πρόσφατα αγόρασα μια νέα DSLR φωτογραφική, ίσως από τις πιο φτηνές της αγοράς, αλλά ήταν όνειρο ζωής να αποκτήσω μια από τότε που πρωτοξεκίνησα να βάζω συνταγές σχεδόν πριν δέκα χρόνια.

Canon Eos 1300d

Για να είμαι ειλικρινής με κούρασε το blogging και έφτασα στο σημείο να σκέφτομαι να τα παρατήσω τον Αύγουστο, όταν κλείσω τα δέκα χρόνια.

Το χόμπυ της φωτογραφίας ήταν κάτι που μου άρεσε από μικρή και ένας λόγος που πήρα τη φωτογραφική έστω και με δόσεις, ήταν να μου αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον μου και να συνεχίζω να βάζω συνταγές.

Τούρτα φράουλας και τριαντάφυλλα

Ήδη άρχισα να κάνω μαθήματα online για να μάθω τη χρήση της DSLR και επίσης ταυτόχρονα μαθαίνω το GIMP, που είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφίας, γιατί πού λεφτά για το Photoshop ή το Lighthouse.

Μέχρι τώρα έχω κάνει περίπου το 10% των μαθημάτων γιαυτό ελπίζω να με συγχωρέσετε που οι φωτογραφίες μου δεν είναι καλά εστιασμένες, αλλά δεν είναι τόσο εύκολος ο χειροκίνητος χειρισμός της φωτογραφικής.  Παρόλο που κάποιες είναι χάλια ήθελα να δείτε το αποτέλεσμα!

Την πρώτη μέρα που έκανα την τούρτα έβγαλα δεκάδες φωτογραφίες χωρίς να βγει καμιά της προκοπής.  Την ημέρα των γενεθλίων ξαναέβγαλα αρκετές φωτογραφίες που όμως πάλι δεν με ικανοποίησαν.  Μέχρι που σκέφτηκα να μη βάλω τη συνταγή.

Το βράδυ ξαναπαρακολούθησα κάποια βίντεο σχετικά με το διάφραγμα (aperture), το κλείστρο (shutter speed) και το εύρος ευαισθησίας  (ISO).

Χθες, είχα αρκετό χρόνο στο διάθεσή μου και ευτυχώς είχαμε ακόμη τούρτα και έτσι με την άνεσή μου έβγαλα πάλι πάμπολλες φωτογραφίες και πιστεύω ότι πέτυχα μερικές.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι στο μέλλον δεν θα δείτε συνταγές που έβγαλα με την παλιά φωτογραφική μου, γιατί ήδη έχω πάρα πολλές συνταγές που περιμένουν υπομονετικά να δημοσιευτούν 🙂

Τούρτα Φράουλας με λευκή σοκολάτα

Ενημέρωση 30 Μαρτίου 2017

Χθες ήταν τα δικά μου γενέθλια και η Έλια (η κόρη μου) μου έφτιαξε αυτή την υπέροχη τούρτα:

Τούρτα με Τριαντάφυλλο (ποτό)

Παντεσπάνι με Κακάο

Βουτυρόκρεμα με Τριαντάφυλλο.  Σαν την πιο πάνω συνταγή, με μιά-δυό κουταλιές τριαντάφυλλο, μέχρι να πάρει το επιθυμητό χρώμα.

Γέμιση:  Κρεμώδες τυρί και σαντιγύ

Επικάλυψη:  Γκανάς Λευκής Σοκολάτας

Τούρτα φράουλας κομμένη
Τούρτα Φράουλας με Βουτυρόκρεμα Λευκής Σοκολάτας

Τούρτα Φράουλας με Βουτυρόκρεμα Λευκής Σοκολάτας

Yield: 1 ταψί με τσέρκι 26 εκ / 12 κομμάτια.
Prep Time: 3 hours
Cook Time: 50 minutes

Μια ανάλαφρη και νόστιμη Τούρτα Φράουλας με Βουτυρόκρεμα Λευκής Σοκολάτας!

Ingredients

Υλικά:

Σως Φράουλας:

  • 600 γραμμάρια Φράουλες
  • 1/4 κούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές νερό
  • 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη (12 γρ.)
  • 1/2 κούπα νερό

Βουτυρόκρεμα Λευκής Σοκολάτας:

  • 250 γραμμάρια βούτυρο
  • 180 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 250 γρ. λευκή σοκολάτα

Instructions

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι το οποίο κόβουμε σε τρεις φέτες.
  2. Το βρέχουμε με το συρόπι.
  3. Ετοιμάζουμε τη Σως Φράουλας, με 330 γραμμάρια φράουλες.
  4. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη στο νερό για 5 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Την ρίχνουμε στη σως φράουλας, ανακατεύουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και να γίνει σαντιγύ. Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
  6. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε Μπαιν Μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Χρησιμοποιούμε 12 μεγάλες φράουλες (περίπου 270 γρ.) τις οποίες κόβουμε στη μέση και τις στολίζουμε με περίπου 2 κουταλιές λιωμένη σοκολάτα. Τις βάζουμε στο ψυγείο.
  8. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη σαντιγύ και τη λιωμένη σοκολάτα και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  9. Κρατάμε τη μισή κρέμα στην άκρη και στην άλλη μισή ανακατεύουμε μέσα τις φράουλες. Τις ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να λιώσουν οι φράουλες και να μείνουν μικρά κομματάκια.

Συναρμολόγηση:

  1. Βάζουμε το στεφάνι μέσα σε πιατέλα. Προσθέτουμε το πρώτο κομμάτι παντεσπάνι και από πάνω τη μισή κρέμα φράουλας. Βάζουμε το μεσαίο παντεσπάνι και την υπόλοιπη κρέμα. Καλύπτουμε με το τρίτο κομμάτι παντεσπάνι και αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το στεφάνι.
  2. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα και στολίζουμε με τις φράουλες..

Notes

Σημείωση:

Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες που δίνονται στην περιγραφή της συνταγής.

Nutrition Information
Yield 10 Serving Size 1
Amount Per Serving Calories 683Total Fat 44gSaturated Fat 27gTrans Fat 1gUnsaturated Fat 14gCholesterol 147mgSodium 458mgCarbohydrates 69gFiber 1gSugar 57gProtein 6g

Τα διατροφικά στοιχεία δεν είναι εγγυημένα ως προς την ακρίβειά τους. Υπάρχουν για πληροφοριακούς λόγους (αλλά και για τους σκοπούς της Google).

Did you make this recipe?

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή; Μπορείτε να με κάνετε tag @ivyliac με το hashtag #κοπιάστε!

Άλλες παρόμοιες συνταγές:

Τούρτα Γενεθλίων Φράουλας με 3 Ελληνικά Προϊόντα

Τούρτα Γενεθλίων με Κρέμα Τυριών Φράουλας και Γλάσο Σοκολάτας

Λασπότουρτα με Φράουλες και Σοκολάτα

Τούρτα Φράουλας Κόκκινο Βελούδο

Τούρτα Σοκολατένια Κάπκεικς με Μους Φράουλας

Τούρτα Φράουλας με Γλάσο Λευκής Σοκολάτας και Κρεμώδες Τυρί

Τούρτα Φράουλας με Φύλλα Λευκής Σοκολάτας

Κολάζ Τούρτα Φράουλας με Βουτυρόκρεμα Λευκής Σοκολάτας εικόνα

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!’

υπογραφή Ήβη

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright
Skip to Recipe